Bij Snow zijn we inmiddels al weer toe aan de 4e fotowedstrijd, maar niet voordat de publieks- en vakjury over de 3e beslist hadden. Gisteren mocht iedereen zijn of haar stem uitbrengen en was Martin Lokven aanwezig als vakjury. Als inzending, voor het thema ‘waterspiegel’ heb ik gekozen voor een foto van het Pinksterkamp van de Admiraliteit12. De foto van de zeeverkenners, lunchend aan boord van de Nieuw Hoorn, viel in de prijzen – en niet zomaar – hij kreeg de prijs van de vakjury. Samen met een collega, en beiden mogen we een introducé meenemen, gaan we een aantal uren de natuur in met Martin op een workshop!

Omschrijving bij de inzending;

Titel : Lunch aan boord
Locatie : Eiland van Maurik
Camera : Sony A350
Datum : Pinksterkamp Admiraliteit12.nl 2010
Verhaal : De foto laat een afgemeerd wachtschip zien waarop naast lunch ook heerlijk zonnen op het programma staat. De gevierde meerlijn brengt een speelse blik op de werkelijkheid mee doordat de foto op z’n kop bekeken wordt.

Inzending fotowedstrijd Snow B.V. thema 'Waterspiegel'

Winnende foto vakjury

Commentaar van de jury;

Goed gezien! En wat een goed idee om dit beeld te spiegelen! Fraaie monchrome kleuren! Goed krap in beeld gezet. De verticale structuren van de masten doen het erg goed met de massieve vorm van de boot. Met de Gulden Snede/Regel van Derden in gedachten, staat de persoon links goed op de spanningspunten linksonder en linksboven en het groepje rechts goed op de spanningspunten rechtsboven en rechtsonder. Prachtig detail: Die ene hand aan de mond!

This post is also available in: Engels