Enorm machtige choco-cheese-cake, let op ondanks dat de meeste recepten iets zijn aangepast die ik publiceer is deze aangepast in hoeveelheden. Zoals bijv Herman den Blijker laatst bekende, toetjes zijn niet leuk want je kunt er niet aan knutselen, dat is inderdaad waar maar de hoeveelheid waarmee het originele recept is samengesteld is gewoon niet lekker omdat het echt teveel is. In plaats van de getoonde foto’s en link naar het originele recept raad ik iedereen aan om er gewoon ‘vlaaihoogte’ van te maken, dat hapt een stuk lekkerder weg en is nog een stuk(je!) gezonder ook.

Based on recipe of http://www.ah.nl/recepten/recept?id=759096&rq=nagerecht

Klik door om het recept te bekijken inclusief instructies en meer foto’s!

Chocoladetaart Recipe

By Tom Published: december 26, 2011

 • Yield: 1 taart (8-10 Servings)
 • Prep: 60 mins
 • Cook: 60 mins
 • Ready In: 2 hrs 0 min

Enorm machtige choco-cheese-cake, let op ondanks dat de meeste recepten iets zijn aangepast die ik publiceer is deze aangepast in …

Ingredients

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 160 (max 180) graden, vet de springvorm in en breng bakpapier aan op de buitenring (gebruik het vet om het te plakken). Maak (bijv met de keukenmachine) eerst de chocolade klein zodat deze straks beter smelt en bewaar deze in een van de kommetjes. Maak vervolgens de Oreo-koekjes zo klein mogelijk met de keukenmachine, voeg op het laatst de gesmolten boter toe.
 2. Giet het Oreo/boter mengsel nu in de springvorm en druk dit goed aan met een lepel. Zet de springvorm vervolgens 5 minuten in de oven, als de bodem gebakken is laat deze dan even afkoelen. Tijdens dit afkoelen kun je alvast de chocolade 'bain-marie' laten smelten in de kom die je op een pan met heet water (van de kook af, geen warmte meer onder de pan). Gebruik eventueel wat olie om het smelten makkelijker te maken en een klein beetje vloeibaarder te maken Verwarm de oven nogmaals voor (moderne ovens stoppen meestal, vandaar deze hint)
 3. Meng in de keukenmachine nu de roomkaas en de suiker, indien dit goed gemengd is voeg dan de eieren toe. Bewaar in een van de kleine kommetjes ongeveer 3-4 eetlepels van dit mengsel. Voeg aan de rest van het mengsel nu de gesmolten chocolade door en mix dit goed door elkaar (tot het een egale kleur heeft)
 4. Giet het chocolade/roomkaas mengsel nu in de springvorm en zorg dat het egaal uitloopt. Laat nu het bewaarde witte mengsel op een paar plekken bovenop het chocolademengsel vallen. Met de satehprikker kun je nu in de toplaag gaan 'krassen' en 'draaien' om een mooi marmerlaagje te krijgen. Zie de foto's voor een voorbeeld!
 5. Bak de taart nu in zijn geheel een uur in de oven, laat hem daarna afkoelen. Indien je hem niet dezelfde dag opeet kun je hem in de koelkast bewaren (ong. een dag) uiteraard met wat cellofaan eroverheen als hij eenmaal afgekoeld is. Let op, doe geen cellofaan over de taart zolang deze niet afgekoeld is, mocht je dat wel moeten (ivm bijvoorbeeld huisdieren) doe er dan eerst zilverfolie en dan pas cellofaan over! (Het cellofaan kan doorbuigen en zich hechten aan je marmerlaagje en al je werk teniet doen!)
 6. Voor het opdienen/uitserveren kun je wat frambozen (of andere kleine vruchten) op de taart serveren. Je hoeft geen bolletje ijs of toefje slagroom te serveren, de taart is machtig genoeg! Let op bij het aansnijden dat je goed door de Oreo-bodem snijdt, deze kan vrij stug zijn om te 'breken'.

  Reacties zijn gesloten.