Natuurlijk moeten er lekkere bijgerechten bij een goed hoofdgerecht, hier een beschrijving van aardappelen en groente die heerlijk smaakten bij de Beef Wellington tijden het kerstdiner.

Based on recipes of http://www.ah.nl/recepten/recept?id=775674 and http://www.ah.nl/recepten/recept?id=775500

Klik door om het recept te bekijken inclusief instructies en meer foto’s!


Bijgerechten Recipe

By Tom Published: december 26, 2011

  • Yield: 6 Servings
  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins
  • Ready In: 50 mins

Natuurlijk moeten er lekkere bijgerechten bij een goed hoofdgerecht, hier een beschrijving van aardappelen en groente die heerlijk …

Ingredients

Instructions

  1. Kook de krieltjes 8-10 minuten voor (dus niet gaarkoken!). Ondertussen kun je de Provençaalse kruiden mengen in de vijzel en daarop volgend ook de kruiden van de groente alvast mengen, mocht je deze niet direct gebruiken meng ze dan met een beetje olie! Vet het bakblik in.
  2. Als de krieltjes voorgekookt zijn, snijd dan de kantenspek over de lengte in lange repen (dus hele dunne reepjes maken). Bak ondertussen de spekjes voor de groente uit (tenzij je voorgebakken spek hebt natuurlijk) Verwarm de oven voor op 190-200 graden. Kruid de aardappelen met de Provençaalse kruiden en wikkel een reepje spek om het krieltje en leg het op de bakplaat. Als je alle krieltjes hebt gehad sprenkel nog een beetje olie over de bakplaat en vervolgens de rest van de kruiden.
  3. Zet de aardappelen in de oven 15-20min Zet de haricots verts op en laat deze koken tot ze zo goed als beetgaar zijn, draai dan de temperatuur uit en voeg de doperwten toe (deze hoeven niet te koken, alleen mee te warmen). Als de aardappelen klaar zijn kun je ook de groenten afgieten. De aardappelen zijn serverklaar, de groente serveer je door de uitgebakken spekjes en kruidenmix er nog even lekker doorheen te spatelen.